Umesto pokemona jure knjige: U grupi na Fejsbuku 40.000 ljudi

Inspirisana igricom "Pokemon Go", direktorka jedne belgijske osnovne škole razvila je igricu u kojoj učesnici umesto za crtanim monstrumima, tragaju za knjigama.

Dok su lovci na pokemone koristili GPS i kameru mobilnog telefona, Avelin Gregoar je smislila igricu za koju je potrebno pristupiti grupi na Fejsbuku "Knjigolovci" (Chasseurs de livres).

Kad igrač pročita knjigu, "oslobađa" je i vraća u svet. Slika je, sliku postavlja u grupu na Fejsbuku i nagoveštava mesto na kojem je knjiga skrivena.

Inspirisana Nintendovom igricom, direktorka škole kaže da je ideju za novu varijantu lova dobila sređujući svoju biblioteku, u kojoj nije bilo više mesta za sve knjige. Iako je igra "knjigolova" počela tek pre nekoliko nedelja, u grupu na Fejsbuku prijavilo se više od 40.000 ljudi.

Među knjigama koje igrači kriju ima svega - od dečjih knjiga do horor romana Stivena Kinga.

Da bi sve dobilo moderniji pristup, Gregoar sada želi da ode i korak dalje, pravljenjem aplikacije za svoje "knjigolovce".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti