Bivši ministar ekonomije Francuske ne zna koliko košta kroasan

Kandidat za predsednika Francuske Žan-Fransoa Kope rekao je da "nema pojma" koliko košta kroasan sa čokoladom, jedno od omiljenih francuskih peciva.

"Nemam pojma. Verovatno košta između 10 i 15 centi", rekao je predsednički kandidat konzervativne Republikanske partije u intervjuu za radio "Evropa1". Kroasan od čokolade košta oko 1,20 evra, navode francuski mediji.

Kope je posle intervjua naveo da ne zna cenu francuskog peciva, jer se hrani zdravo. "Priznajem da ne kupujem često kroasane, jer moram da budem opezan sa kalorijama", rekao je Kope koji je inače i bivši ministar ekonomije Francuske.

Evropski političari često moraju da odgovaraju na pitanja o cenama osnovnih životnih namirnica, a odgovori pokazuju da oni nemaju dodira sa realnošću.

Kope je jedan od sedam kandidata za predsednika Francuske. Obavljao je funkciju ministra ekonomije od 2005. do 2007. godine, u vladi konzervativnog predsednika Žaka Širaka, posle čega je postavljen za generalnog sekretara Republikanske partije.

Podneo je ostavku na stranačku funkciju posle dve godine zbog optužbi o podmetanju lažnih faktura o finansiranju predsedničke kampanje bivšeg francuskog predsednika Nikole Sarkozija.

Predsednički izbori u Francuskoj održaće se na proleće sledeće godine.

  • Čučuk Stana

    25.10.2016 21:14
    Ovaj k'o i naši!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.