FOTO: Radnici moraju da jedu crve jer nisu ispunili normu

Radnici kineske firme "AI Jia" iz grada Hanžong koja se bavi prodajom suočavaju se s poslovnim neuspehom na specifičan način koji podrazumeva jedenje živih crva koje im servira nezadovoljni poslodavac.
Fotografije koje je ovih dana objavio kineski "Huashang Daily" prikazuju očajne radnike koji su primorani da u javnosti piju pirinčanu rakiju u koju su ubačeni živi crvi, a među njima se nalazi i jedna trudnica koja je odbila da ispuni ovaj zahtev.
 
Prema pisanju kineskih medija, između 50 i 60 radnika u žutim uniformama okupili su se na glavnom gradskom trgu ne bi li prisustvovali ovom ponižavajućem kažnjavanju.
 
Sam čin kažnjavanja počeo je prozivanjem radnika koji prethodnog dana nisu ispunili očekivanu kvotu i doveli određen broj klijenata kompaniji. Poslodavac je zatim svima sipao pirinčanu rakiju u čaše i štapićima dodao nekoliko živih crva koji su se nalazili u plastičnoj kesi. Kažnjeni radnici su ovaj gnusan sadržaj morali da iskape naočigled svojih kolega.
 
Među kažnjenim radnicima se nalazila trudnica koja je odbila da popije rakiju s crvima i umesto nje to je učinio jedan kolega. Pet radnika je pred posmatračima "progutalo" svoju kaznu, a ovo nije bio prvi put da ih poslodavci kažnjavaju na "nekonvencionalan" način.
 
- Sada moramo da jedemo crve, a ranije su nas terali da jedemo žive lignje i mrave - rekao je jedan od zaposlenih.
 
  • Slestos

    17.11.2016 20:32
    Komunisti su dobri
    Kina je komunistička zemlja
  • Vojvosadjan

    17.11.2016 09:03
    Zapad nije jedino resenje, treba se okrenuti i Pekingu i Moskvi!
  • Maya the bee

    17.11.2016 08:46
    Mei Ta
    Beše ono da se u Bariču otvara fabrika kineske kompanije Mei Ta?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.