U Pragu zabranjena vožnja segveja

Zabrana vožnje segveja, električnog skutera na dva točka, na području istorijskog centra Praga i u drugim delovima glavnog grada Češke uskoro stupa na snagu.
Gradske vlasti naložile su postavljanje 610 znakova upozorenja u "zonama bez segveja", a čim se njihovo postavljanje završi, nepažljivi vozači električnih skutera moraće da plate kaznu u iznosu od 78 evra.
 
Meštani Praga žalili su se gradskim vlastima zbog velikog broja turista koji voze segveje na trotoarima i po uskom ulicama u glavnom gradu Češke.
 
Zabrana je izglasana u julu, a kompanije koje se bave iznajmljivanjem popularnih skutera navode da lokalni zvaničnici nisu usvojili njihove prigovore pre usvajanja ovakve odluke.
 
Očekuje se da će zabrana vožnje segveja u širem centru Praga stupiti na snagu 10. decembra. 
  • Egocikl

    29.11.2016 06:44
    Prikladnije ime mu je Egocikl.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti