Orvelov roman "1984" najprodavaniji zahvaljujući Trampu

Knjiga Džordža Orvela "1984" dospela je na prvo mesto liste bestselera na sajtu za onlajn kupovinu Amazon posle izjave savetnice Donalda Trampa o "alternativnim činjenicama" u vezi s brojem prisutnih na inauguraciji novog američkog predsednika.
Rast prodaje distopijskog romana o društvu u kojem su činjenice iskrivljene i ugušene "novogovorom" zabeležen je posle tvrdnji nove američke administracije da je na Trampovoj inauguraciji bilo mnogo više ljudi nego što su mediji izveštavali, iako se na fotografijama može videti drugačije stanje.
 
Novi portparol Bele kuće Šon Spajser izjavio je da je Trampova inauguracija bila najposećenija do sada.
 
Trampova savetnica Kelijen Konvej je zatim, na pitanje novinara En-Bi-Sija o tim tvrdnjama, rekla da su to "alternativne činjenice", što je na društvenim mrežama upoređivano s Orvelovim romanom.
 
Veću prodaju na Amazonu imale su i knjige Sinklera Luisa o izboru autoritarnog predsednika "To je ovde nemoguće", kao i knjiga Oldosa Hakslija "Vrli novi svet", ali i analiza Hane Arent "Poreklo totalitarizma".
  • Predragg

    27.01.2017 02:50
    I ja sam ga povezivao sa komicnom literaturom.Vrhunac je imbecilnosti izabrati Realiti zvezdu za predsednika. Ono sto je nezgodno,kad osobi sa preteranim (ili bolesnim) Egom das vlast,kupio si ulaznicu za Pakao. Kako se radi o najvaznijoj zemlji sveta,posledice cemo svi osetiti. Ipak ,nadam se brzom Inpicmentu.
  • Inspektor Višekruna

    26.01.2017 18:35
    ???
    Trampa bi pre povezao sa komičnom literaturom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.