Sa 85 godina kreće u osvajanje Mont Everesta

Nepalac Min Bahadur Šerčan koji je pre nekoliko godina ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji muškarac koji je osvojio Mont Everest, sada ima 85 godina i želi ponovo da krene u taj pohod.
Šerčan je rekao da na proleće ponovo kreće u osvajanje najvišeg vrha na svetu.
 
"Moj cilj je ponovo oborim rekord. Ne želim da se takmičim s bilo kim, već da oborim sopstveni rekord", rekao je stari Nepalac.
 
Šerčan je sa 76 godina 2008. godine ušao u Ginisovu knjigu rekorda, ali je 2013. godine njegov rekord oborio Japanac Juićiro Miura koji je tada imao 80 godina. Nepalac od tada želi ponovo da se popne na 8.848 metara visok Mont Everest.
 
Šerčan je krenuo u taj podvig 2015. godine ali je tada Nepal pogodio razorni zemljotres i baze za alpiniste na Mont Everestu su bile zatvorene.
 
Od kada su prvi put Edmond Hilari i Tenzing Norgaj 1953. godine osvojili krov sveta, na Mont Everest se popelo oko 4.000 alpinista.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti