Premijer Novog Zelanda: Uvozimo radnike jer se naši drogiraju

Novozelandski premijer Bil Ingliš upozorava da se njegova zemlja mora osloniti na imigrantske radnike, jer se Novozelanđani drogiraju.
On pojašnjava da mnogi lokalni radnici ne mogu proći testove na drogu kada apliciraju za radno mesto. Samo u prvom mesecu ove godine na Novi Zeland je stiglo 71.300 ljudi.
 
Ingliš je, objašnjavajući zašto 140.000 nezaposlenih Novozelanđana ne zadovoljava testove za radno mesto u toj zemlji sa 4,8 miliona stanovnika, napomenuo da je "jedna od najtežih stvari - proći test na drogu".
 
"Na radnom mestu ne možete imati osobu pod uticajem droge, a mnogo mladih ljudi nije u stanju da prođe taj test", objašnjava premijer Novog Zelanda.
 
Istraživanje objavljeno 2012. godine u medicinskom časopisu "Lanset" pokazuje da Australijanci i Novozelanđani imaju jednu od najviših stopa konzumenata kanabisa i metamfetamina u svetu.
  • dalibor

    01.03.2017 07:45
    droga
    dzo,imaju za uzitak jer ovde u novom zelandu svako ima pravo na sociajlnu pomoc,nedeljno oko 100-150 evra nedeljno,zasto bi radio,ima za uzitak,i ostalo,.ako nema gde da spava,postoje nocni hoteli gde moze da prespava za nekoliko dolara,i tako masa mladih se provodi,ovde se kanabis lakse moze kupiti od flase piva,sadi se svuda,i prodaje svuda,
  • dzo

    28.02.2017 14:37
    Čuj paradoksa, nemaju posao ali imaju za uzitke. Pa ovde kod nas bi trebao test samo za zaposlene, sto visa pozicija to cesce testiranje. Ma kakav kanabis, kokain kosta a i pravi vecu stetu. Eno vidi one bankare iz 2008. malo se zaigrali al to je ta brzina, sunovrata.
  • Vlada

    28.02.2017 10:49
    @N.SAD

    Volim ta vantrzanja o 'jadnoj Nemačkoj' koja sirota propada od imigranata. Nije propala od podele na istočnu i zapadnu i od 40-godišnjeg talasa balkanskih i turskih primitivaca i kriminalaca, ali evo saće za koju godinu od istih takvih iz Sirije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.