Otac tužio ćerku jer nije diplomirala na vreme

Jednom ocu iz Austrije bilo je dosta plaćanja školarine za studije njegove ćerke i odlučio je da je tuži.
Devojka je studirala arhitekturu na Univerzitetu u Beču, a otac je ocenio da je njeno studiranje predugo trajalo. Zbog toga je podigao tužbu, zahtevajući da mu vrati 24.000 evra uložnih u njenu školarinu.
 
Pošto niži sudovi nisu presudili u njegovu korist, frustrirani otac podneo je žalbu Vrhovnom sudu. Taj sud je odlučio da je otac zaista u pravu, zaključujući da je bio obavezan da plati samo 10 od ukupno 13 semestra koliko je njegova ćerka studirala.
 
Pored 24.000 evra, ćerka će morati da izdvoji i 8.000 evra za sudske troškove.
 
Advokatska kancelarija koja je zastupala oca je, u poslednje dve godine, radila na šest sličnih tužbi.
  • Candygirl

    17.03.2017 14:01
    Uloga roditelja je da pružajući ljubav, brigu, poštovanje i vaspitanje od deteta stvori zrelu odraslu osobu koja je svesna svojih sposobnosti i donosi odgovorne odluke. Izgleda da ovaj otac nije najbolje odigrao ulogu roditelja.

    Preporučujem knjigu Toksično vaspitanje Suzan Forvard svima koji nisu sigurni šta roditeljstvo ne treba da podrazumeva.
  • *-*

    17.03.2017 10:52
    Bravo, tako se to radi! Mora se imati postovanje prema roditelju, koji daje i ulaze u dete. A ne da se bude vecni student.

    P.s. Milutine, slatko si me nasmejao.
  • Ćaća

    17.03.2017 10:34
    Razgovaraćemo
    Pročitao sam, pročitao...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.