Najbolja učiteljica na svetu radi na Arktiku

Žena koja radi kao podrška problematičnim tinejdžerima u izolovanoj inuitskoj zajednici u kanadskom Arktiku u nedelju je proglašena najboljom učiteljicom na svetu.
Megi Mekdonel je na ceremoniji u Dubaiju dodeljena nagrada od milion dolara vredna Svetska nagrada za učitelje za 2017. godinu.
 
Mekdonel je nagrađena zbog svojih inicijativa za borbu protiv depresije, tinejdžerskih trudnoća i visokog procenta zloupotrebe droga u Saluitu, selu koje je dom druge najsevernije inuitske zajednice u Kvebeku, stoji na internet stranici nagrade. Do Saluita se može stići samo avionom, a temperature zimi tamo padaju i do minus 25 stepeni Celzijusa.
 
"Mislim da mi se kao učiteljici u malenoj arktičkoj zajednici dan nikad ne završava. Školska vrata mogu se zatvoriti, ali odnos s učenicima se nastavlja jer delimo istu zajednicu", rekla je nagrađena učiteljica.
 
Nagrada od milion dolara uručuje udruženje Varkey sa sedištem u Londonu pod pokroviteljstvom čelnika Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Mohamedom bin Rašid al-Maktoumom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.