Dečak pokušao da kupi mitraljez putem interneta

Dečak star 14 godina iz Severne Irske pojavio se pred sudom zbog sumnje da je preko dark veba pokušao da kupi mitraljez i 100 metaka.
Optužen je za pokušaj posedovanja vatrenog oružje i municije sa namerom da nekome ugrozi život. U policiji veruju da je dečak hteo da kupi oružje kako bi nekoga uplašio.
 
Uhapšen je u četvrtak kada se sastao sa "operativcem", navode iz policije. Optuženi je pokušao da "operativcu" plati 150 funti za municiju, a želeo je da kupi i vatreno oružje.
 
Iz policije takođe navode da je dečak tokom ispitivanja rekao da mu je muškarac sa Jamajke rekao da pokupi municiju i oružje na određenom mestu. Dečak kaže da je sa njim prijatelj na Fejsbuku. 
 
Ipak, policija ističe da se nijedan od dečakovih Fejsbuk prijatelja ne poklapa sa muškarcem sa Jamajke od 40 godina o kojem dečak priča. 
 
Takođe, navodi se da bi puštanje dečaka na slobodu moglo da rezultira time da dečak uništi dokaze i izbriše sve razgovore koje je vodio onlajn. 
 
Advokat odbrane navodi da ne postoje dokazi o nameri dečaka, a optužbe policije je okarakterisao kao "spekulacije". 
 
Sudija je dečaka pustio na slobodu uz kauciju od 500 funti, uz uslov da ostane u kući tokom noći i da ne poseduje mobilni telefon, kao ni bilo koju napravu koja ima internet. 
 
BBC ističe da je dečak upozoren da će provesti više meseci u zatvoru za maloletnike ukoliko prekrši uslove puštanja na slobodu. 
 
Dečak bi pred sudom ponovo trebalo da se nađe 25 .aprila.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva