FOTO: Vikipedija vandali - Namerno iskrivljuju činjenice

Internetom kruži toliko lažnih vesti da je teško prepoznati šta je laž, šta istina, ali je sve teže i pronaći pouzdani izvor informacija.
Kako piše "Bored Panda", Vikipedija se najčešće percipira kao relevantan izvor u kojem su navodi potkovani činjenicama. Moderatori i tu ponekad čitaocima ponude alternativne činjenice. Tako se moglo pročitati da je Čarli Šin pola čovek - pola kokain, dok je prvi zakon termodinamike glasio da se o termodinamici ne priča, dok su bubnjari definisani kao ljudi koji se druže sa muzičarima.
 
Takođe, na listi serijski ubica čitaoci su zamoljeni da ne proširuju tu listu ubijanjem ljudi. Ostatak zanimljivih objašnjenja sa Vikipedije možete pogledati u galeriji ispod.
 
  

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.