VIDEO: Padobranom skočio u 101. godini

Brajson Vilijam Verdun Hejs, veteran iz Drugog svetskog rata i učesnik iskrcavanja savezničkih snaga u Normandiji, skočio je danas padobranom u 101. godini života i postao najstarija osoba na svetu koja je to učinila.
VIDEO: Padobranom skočio u 101. godini
Foto: 021
S Hejsom su padobranom skočili i njegov sin, unuk, praunuk i praunuka.
 
Ratni veteran čiji je 101. rođendan bio pre 38 dana, ušao je u Ginisovu knigu rekorda kao najstarija osoba koja je skakala padobranom. To je pre njega bio Armand Gendro iz Kanade, koji je imao 101 godinu i tri dana kada je skočio padobranom 2013. godine.
 
Hejs je rekao da je želeo da se oproba u padobranstvu kada je imao 90 godina, ali da ga je od te ideje odvratila njegova pokojna žena. Prvi put je skočio prošle godine u 100. godini života.
 
Služio je britanskoj vojsci u Drugom svetskom ratu i nagrađen je francuskom Legijom časti za hrabrost. 
  • pedja

    15.05.2017 19:38
    Svaka cast

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.