Maša i medved pred zabranom u Ukrajini

Nevladina organizacija Savet društvene bezbednosti podnela je ukrajinskom parlamentu, agenciji za bioskope i radiodifuznoj agenciji zahtev za zabranu ruskog crtanog filma "Maša i medved", zbog toga što "ugrožava bezbednost Ukrajine", preneo je Tass.
Maša i medved pred zabranom u Ukrajini
Foto: 021.rs
"Taj crtani film je propagandni medijski proizvod Rusije koji je veoma opasan za ukrajinsku bezbednost", navela je u saopštenju ta NVO iz Odese.
 
Prema njima, "ruski propagandisti šalju deci jasan signal medved, tradicionalni simbol Rusije, predstavljen je kao veliki i jaki junak koji bez posledica uzima tudju imovinu, kuće i zemlju".
 
Ti aktivisti tvrde da je Maša i medved "propagandni instrument koji deci nameće pozitivnu sliku Rusije".
 
Ukrajinci sada nisu u mogućnosti da gledaju više od 600 ruskih filmova otkako je 2015. stupio na snagu Zakon o zaštiti informacionog prostora kojim su zabranjeni filmovi koji sadrže "rusku propagandu". Predsednik Petro Porošenko je 2016. potpisao zakon koji zabranjuje prikazivanje ruskih filmova nastalih posle 1. januara 2014. zbog "povišenog nivoa zaštite nacionalne bezbednosti u informacionoj sferi". U Ukrajini postoji sve širi spisak ruskih i svetskih kulturnih radnika koji "predstavljaju pretnju nacionalnoj bezbednosti zemlje", na kom se trenutno nalazi 83 ljudi.
  • SrBin

    11.07.2017 22:48
    Mnogo su jadni.
  • cane

    11.07.2017 17:33
    bolesno jadno i bedno kao kada su hrvati 90-ih objavili da je branko kockica zlocinac
  • Čvorak

    10.07.2017 23:07
    Naredio Gebels, lično.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.