Slovački desničari se popeli na pogrešnu planinu

Aktivisti slovačke desničarske Narodne partije izazvali su talas podsmeha pošto su se, u želji da odaju počast pokretačima stranke, popeli na pogrešnu planinu.
Slovački desničari se popeli na pogrešnu planinu
Foto: Pixabay
Lider stranke "Naša Slovačka" Marijan Kotleba se sa nekolicinom pristalica popeo na vrh planine i fotografiju postavio na Fejsbuk, navodeći da na taj način nastavljaju tradiciju nastalu sredinom 19. veka.
 
Slovaci su na društvenim mrežama brzo reagovali navodeći da su se desničari popeli na potpuno pogrešnu planinu sličnog imena Krivan, ali se nalazi u Tatrama, desetinama kilometara udaljenom od Velikog Krivana. 
 
"Tradicija nacionalnog planinarenja, nastala 16. avgusta 1841. godine", navela je Narodna partija Naša Slovačka.
  • Planinar

    11.07.2017 15:45
    @ KE-KS
    Prijatelju, na Tatrama ima 29 vrhova visine preko 2.500, a Kriváň je nešto malo niži od dve i po, tako da je jedva među ili ispod prvih 30, ali ima iz nekog razloga status Nacionalnog Slovačkog vrha.
    Nije važno i nije tema, ali čisto da se zna.
    A za desničare šta reći, ne znaju ni kad su gladni, a ne gde je tamo neka planina ...
  • KE-KS

    11.07.2017 09:41
    Naziv planine
    Ispravan naziv planine je Krivanj (Kriváň). Na planini je istoimeni vrh koji je treći po visini u SK (odmah iza Gerlahovskog i Lomnjickog štita). Kod nas postoji fudbalski klub sa tim nazivom. A zeleni (Kotlebovci) su, slovački rečeno, skutočný ko..ty.
  • Kimasabi

    11.07.2017 08:45
    Svuda isto
    Klasika. Dovoljno govori o IQ ljudi koji podrzavaju mrznju i kojima je za los zivot kriv komsija druge nacionalnosti, a ne pogresni izbori i neobrazovanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.