Kafa u Brnu se može platiti i dobrim delom

Žitelji Brna i turisti odnedavno na jednom od trgova u centru tog grada mogu da popiju kafu, kapućino, uz kolačiće ili čokoladice i kad nemaju nijednu krunu u džepu, dovoljno je da se obavežu da će učiniti jedno dobro delo.
Kafa u Brnu se može platiti i dobrim delom
Foto: Pixabay
Crveni veseli kiosk na Zelenom trgu postavio je Libor Hoženji, a finansiraju ga gradske vlasti kao podsticaj žiteljima Brna da se druže, pomažu jedni drugima i više se interesuju za svoje okruženje.
 
Na oglasnoj tabli kioska su ispisana dobra dela, kao: "kupiću beskućniku vodu", "podići ću smeće s tla i baciti ga u korpu", "iznenadiću nekoga ljubaznim telefonskim razgovorom", ili: "pustiću starije da sednu u prevozu". U svakom od kolačića uz kafu je ceduljica s po jednim dobrim delom.
 
Dovoljno je da ko želi kafu odabere nešto sa spiska ili predloži neko svoje dobro delo, obaveže se da će to učiniti već danas, a ako želi, može da se pohvali na sajtu "Dobro kafe" kako je nazvan projekat, šta je učinio.
 
"Planiram da postavim kioske i na drugim mestima u Češkoj. Ljudi obično ne ostanu na jednom dobrom delu već im pređe u naviku", kazao je Hoženji za sajt projekta čeških nevladinih organizacija "Bez mržnje".
 
Gradske vlasti podržale su projekat i tako omogućile da u centru grada osvane kiosk Dobro kafe sa parolom "ne plaćajte parama, platite dobrim delom".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.