VIDEO: Muzej optužen za rasizam zbog upoređivanja Afrikanaca sa životinjama

Muzej u Kini sklonio je izložbu fotografija na kojima su životinje uparene s portretima crnih Afrikanaca.
Izložba pod nazivom "Ovo je Afrika" u provincijskom muzeju Hubei u gradu Vuhanu prikazivala je niz diptiha, od kojih svaki sadrži fotografiju afričke osobe uparene s licem životinje. 
 
Posebnu pažnju je skrenula fotografija deteta otvorenih usta koja je bila uparena s gorilom, a ostali radovi uključuju babune i geparde. 
 
Izložba je uklonjena nakon pritužbi Afrikanaca, uključujući i neke koji žive u Kini, rekao je kustos. 
 
Sve fotografije snimio je Ju Huipinga, građevski mag koji je putovao u Afriku više od 20 puta, a prethodno je osvojio nagrade za svoj rad i potpredsednik je udruženja fotografa Hubei.
 
Rasne osetljivosti često su uzdrmane u Kini, gde oko 92 odsto stanovništva pripada dominantnoj etničkoj pripadnosti Hanu, a etničke manjine uglavnom žive u sporadično nastanjenom dalekom zapadu zemlje. 
 
Afričke zemlje sve su važniji trgovinski partneri, ali kulturni stereotipi dominiraju kineskim popularnim diskursom na kontinentu.
 
  • грађанин

    16.10.2017 09:01
    Има ли неке разлике међу сликама?
  • Steve Mocco

    16.10.2017 00:19
    Ne vidim nista sporno na slikama

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.