Ajnštajnova poruka o sreći prodata za 1,56 miliona dolara

Rukom napisana poruka Alberta Ajnštajna o tajni sreće prodata je danas na aukciji u Jerusalimu za 1,56 milion dolara, a bila je procenjena na između 5.000 i 8.000 dolara, saopštila je aukcijska kuća preko interneta.

Za kupca koji je nabavio belešku nadmećući se preko telefona, navodi se samo da je Evropljanin a želeo je da ostane anoniman, dodaje se u saopštenju.

U žustrom nadmetanju od dvadesetak minuta brzo je podignuta početna cena od nekoliko hiljada dolara za požuteli list papira sa rukopisom velikog naučnika.

  • skeptik

    25.10.2017 13:30
    trla baba pozuteli san
    Ja ne verujem da ih je napisao onaj za koga tvrde da ih je napisao vec da su izmislili pricu da bi neko oprao tolke pare kupujuci za moj pojam nista. Pozuteli list sa grane.
  • Gledam drugačije

    25.10.2017 09:41
    Nulta tačka
    Kad malo bolje razmislim, svi koji su imali učešća u stvaranju atomske bombe, imaju isto nacionalno poreklo.
    Setim li se dinamita - takođe.
    Pomislim li na plastiku, trovača biološkog okruženja - takođe...
    Vlasništvo nafte - takođe.
    Medijsko trovanje - takođe.
    Ne znam kad će ljudi shvatiti...
    Verovatno kad budu videli bljesak, i čekali udarni i toplotni talas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva