FOTO: Poznati istorijski kanal na Tviteru pomešao Teslu i Brus Lija

U prepirku Srba i Hrvata kome pripada Tesla umešala se i jedna posve neočekivana treća strana - Kinezi.
Naime, na popularnom Tviter kanalu "Istorija u slikama" osvanula je "poslednja Teslina fotografija" na kojoj su poznatog naučnika pomešali ni sa kim drugim nego sa učiteljem borilačkih veština Brus Lija, prenosi Blic.
 
 
Na fotografiji, koja navodno datira iz 1943, lažni "Tesla" pozira pored mlađanog glumca, noseći na sebi odeću koja se sasvim sigurno pre vezuje za Aziju nego za Balkan ili Ameriku. Čovek na fotografiji je Jip Man, majstor borilačkih veština i učitelj slavnog glumca. Man i Li fotografisani su srednom 60-ih godina, dugo nakon smrti pravog Tesle.
 
Kako je do ove greške došlo, ne zna se, ali su je zato tviteraši dočekali u svom uobičajenom maniru.
 
Drugi su komentarisali da je Tesla sjajno udarao nogom, treći su se šalilii kako se ne kaže Tesla nego Tes-Li, četvrti postavili pitanje da li je to Tviter pomešao prvi april i Badnje veče.
  • Tata Ikun

    29.12.2017 20:56
    Poznati istorijski kanali obično prikazuju neproverene informacije, osim ako se ne radi o baš poznatim stvarima... Ali eto, i tu znaju da omanu.
  • Seka Persa

    25.12.2017 22:21
    Da li neko može da mi potvrdi da srpski mediji nikada nista nisu pomesali?
  • B

    25.12.2017 13:41
    Po tekstu
    su ga pomešali sa Brus Lijevim učiteljem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.