VIDEO: Kineski radnici za devet sati izgradili deo pruge i železničku stanicu

Oko 1.500 kineskih radnika provelo je samo devet sati popločavajući prugu za novu stanicu u Fujian provinciji u južnom delu Kine.
Sedam vozova i 23 bagera korišćeno je za taj posao, prema rečima supervizora radova, prenosi "Dejli mejl".
 
Video kojim je zabeležen ovaj događaj, pokazuje radnike koji povezuju tri velike železnice - Ganlong, Genruilog i Zhanglong sa novom Nanlong. Oni su za ovo vreme postavili i neophodnu signalizaciju i prateću opremu za nadgledanje stanja na prugama.
 
Kineska novinska agencija Sinhua izvestila je da su se radovi odvijali na Nanlong železničkoj stanici u gradu Longjan. Počeli su 19. januara i završeni već narednog dana.
 
Projekat je završen tako brzo zato što su radnici bili podeljeni u sedam jedinica kako bi simultano radili različite poslove, rekao je Zhan Daosong, zamenik menadžera kineske kompanije Tiesiju Civil Engineering Group, koja je zadužena za izgradnju železnice.
 
Očekuje se da će gradnja Nanlog železničke pruge biti gotova do kraja ove godine. Biće dugačka 246 kilometara, i treba da spoji glavni transport između jugoistočnog dela Kine i centralnu Kinu.
 
Vozovi će na njoj moći da razviju brzinu do 200 kilometara na sat.
 
  • strmoglav

    24.01.2018 11:54
    Kineski radnici izgradili prug
    Loš primer, treba zabraniti takve vesti !!! A možda je samo propaganda, jer kod nas se to radi temeljno, vekovima, evo primer Žeželjev most, ne mož to zbrzati za 10-20 godina, treba bar pola veka.
  • Nervirach

    23.01.2018 15:37
    A za to vreme u Srbiji, pardon Sprdiji...
  • NS

    23.01.2018 15:20
    @Ludilo
    Kasne koliko mi kasnimo sa plaćanjem i ni dan više. Koliko im je ono trebalo da naprave most preko dunava kod Zemuna?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.