VIDEO: Toliko hladno da se životinje zalede u hodu

Ekstremna hladnoća u Kazahstanu spušta temperaturu i do minus 42 stepena Celzijusa, a neverovatni snimci iz te zemlje obišli su svet.
VIDEO: Toliko hladno da se životinje zalede u hodu
Foto: 021
Polarne temperature već nedelju dana prete i ljudima i životinjama, a na snimcima koje su objavili građani vide se zaleđene životinje, koje su se u pokretu sledile.
 
Inače, u januaru su niske temperature u Kazastanu skoro pa oborile rekord postavljen 5. januara 1893. od minus 51,6 stepeni. Poslednji put kad je zemlja doživela ovakvu ekstremnu hladnoću bilo je u januaru 2006.
 
  • mrva

    29.01.2018 19:14
    @Novosađanin

    Znači ti ćeš poverovati u globalno otopljavanje tek kada svaka zima bude topija od prethodne, svaki dan od prethodnog i tako redom...? Onako, najlinearnije moguće? Danas je "minus pingvin" i ko se onda usuđuje da misli da je na delu nekakvo globalno otopljavanje!? Svaka čast, imaš izvanredan potencijal logičkog rasuđivanja - negde sa Trampom u rangu. Vidiš, planeta Zemlja je složen sistem i stvari se odvijaju relativno sporo da bi običan čovek iz svoje ograničene perspektive mogao da ih sagleda. Ali kad uzmeš da meriš, pa zapišeš ta merenja, i to radiš dovoljno dugo vremena a onda objediniš rezultate, počnu da se javljaju nekakvi šabloni i sve ima smisla i ti uočiš neke pojave, tendencije... A to se zove nauka. Samo razumem, ne ide svakom.

    @život je zlo

    sam po sebi život nije niti zlo niti je divan. Život je život! Nema nikakvu karakteristiku osim one koju mu ti pridaš i kako ga percipiraš. Sve je u tvojoj glavi. Tako da si samo izrekao svoju ideju o tome kakav je život, i zbog toga će tvoj verovatno i sličan biti. Moja ideja o životu je suprotna a tebi želim da svoju promeniš. Pošto niko živ još nije umro, ne znamo ni da li je smrt loša i da li je bolna. Smrt je sastavni deo života i kao takva je takođe lepa. Samo nam je vrlo strana i zbog toga je se mnogo plašimo.
  • borat segdijev

    29.01.2018 15:05
    Kazahstan, Kazahstan, ju veri najs plejs
  • gari

    29.01.2018 14:32
    @Novosađanin
    Vala baš, po ovolikom snegu i ovakvoj hladnoći u Novom Sadu ne može se živeti. Nezapamćena zima. Jel ste primetili kako je iz godine u godinu decenijama unazad sve više snega?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.