VIDEO: Radnici Epla se zakucavaju u staklene zidove u zgradi od više milijardi dolara

Epl je završio gradnju novog kampusa koji se proteže na 175 hektara. Pompezno je najavljivano otvaranje, i sve je bilo u redu dok nije otvoren.
Problem je međutim, što radnici nikako ne mogu da se naviknu na nove kancelarije, tačnije, povređuju ih.
 
Već je zabeleženo nekoliko slučajeva povrede na radu, budući da radnici nisu uspevali da primete staklene zidove, pa su nehotice udarali u njih i završavali sa posekotinama i povredama. 
 
Kampus je osmislio šef dizajna kompanije Džon Iv i britanska arhitektonska firma Foster+Partners. Kompleks zbog dizajna koji podseća na leteći tanjir zovu i "svemirski brod", a vredi više milijardi dolara. 
 
"Iako je tehničko čudo da se napravi toliko stakla, to ne smatramo postignućem. Postignuće je izgradnja zgrade u kojoj toliko ljudi može da radi, poveže se, sarađuje, hoda i razgovara", rekao je Iv ranije. 
 
Međutim, novonastali problem kompanija kao da ignoriše. 
 
"Kao ptičice koje su omamljene svojim ajfonima, ajpedima, i eplovim satovima, radnici se zaleću u staklene zidove", piše Blumberg. 
 
Nakon nekoliko slučajeva povreda, zaposleni u kompaniji su počeli da stavljaju post-it papiriće, ne bi li na neki način obeležili gde se nalaze teško uočljivi stakleni zidovi. Međutim, papirići su ubrzo uklonjeni, budući da su, kako su rekli iz kompanije, odudarali od savremenog dizajna zgrade. 
 
Epl bi mogao da bude kažnjen zbog ovakvih incidenata, budući da kalifornijski zakoni definišu i ovakve slučajeve kao povrede na radu.
 
  • NS

    25.02.2018 21:18
    eto odgovora u tekstu...
    "Kao ptičice koje su omamljene svojim ajfonima, ajpedima, i eplovim satovima, radnici se zaleću u staklene zidove", piše Blumberg.
    I kod nas postoji trend "velikih obaveza, neodložnog posla" tokom kretanja duž ulica, pešačkih prelaza, vožnje vozila ili bicikla...
  • Devojčicama

    25.02.2018 20:37
    Družba ili tužba?
    Skoro se zakucah u pekaru Ž kod pijace Futoške.
    Dve devojčice se slatko ismejaše.
    Naravno, razlog zakucavanja je taj što su iste devojčice zadimile cigarama do te mere pekaru, da je bila bela izmaglica iza stakala.
    Učinilo se da je ogromna, sjajno oprana površina stakla u stvari otvoren deo za provetravanje.
    Naravno, ljudima iza nije jasno da je to mogla biti slabovida osoba ili neko ko je bežao u strahu od napadača, zamišljena osoba ili ko zna koja situacija.
    Zato bi i kod nas trebalo doneti zakon da se svaka površina pod staklom veća od vrata MORA obeležiti jednom lajsnom po sredini - ima ih predivnih.
    Kako bi advokati imali manje posla.
    Naravno, da sam bio povređen, tužio bih Ž i dobio spor, sasvim sigurno.
    Sve po evropski, tako smo tražili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.