Pomama za egzorcistima u Italiji, sve više građana misli da je opsednuto

Sve više Italijana veruje da ih je opseo đavo, pa je skoro pola miliona njih zatražilo pomoć egzorciste (isterivača đavola).
Pomama za egzorcistima u Italiji, sve više građana misli da je opsednuto
Foto: Pixabay
Vatikan se zato odlučio na pokretanje radionice i obuku sveštenika za egzorcizam.
 
Kako se navodi, Vatikan je posebno zabrinut zbog činjenice da mnogi sveštenici primorani da vrše egzorcizam nemaju adekvatno znanje i sposobnosti koje se traže, ali ni interesovanje za učenje tehnika ovog rituala.
 
Osim sposobnosti da se iz opsednute osobe istera demon, sveštenik mora znati da proceni da li je samo reč o licu sa psihičkim problemima ili je osoba zaista opsednuta.
 
Kako bi sveštenike pripremio za izazove, papski institut "Ateneum Ređina Apostolorum" uskoro će održati konferenciju na kojoj će učesnici iz čitavog sveta pohađati kurs egzorcizma, prenose italijanski mediji.
 
Ritual egzorcizma je standardna procedura u Katoličkoj crkvi, iako se sve ređe praktikuje.
 
Godine 2004. uveden je poseban kurs za sveštenike egzorciste, čiji je glavni cilj da ih pripremi za taj zadatak i upozna o "osnovnim aspektima demonske opsednutosti". Na kursu predavanja drže sveštenici, pravnici, lekari i psiholozi.
 
Međutim, veliki deo sociologa, psihologa i politikologa tvrdi da je osnovni razlog psihičkih problema Italijana sve lošija ekonomska situacija u zemlji i besperspektivnost.
  • Dilan Šešelj zvani d

    08.03.2018 17:03
    Čuj ovo, misli!
    Ne samo da su zaposednuti, već nema tog isterivača koji će iz njih isterati zlo a uterati dobro.
  • Bill

    08.03.2018 13:33
    I ovde smo svi opsednuti. Neki dobrovoljno, a neki onako… Uglavnom, neka demonska sila, sve je opsela. Oni, koji su primorani da vrše egzorcizam nemaju adekvatno znanje i sposobnosti koje se traže, ali ni interesovanje za učenje tehnika ovog rituala. Tim više što je i u SPC izgleda ušao neki đavo.
    Tako da nam se crno piše!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.