Finska najsrećnija zemlja na svetu, Srbija na 78. mestu

Finska je najsrećnija zemlja na svetu, dok se Srbija nalazi na 78. mestu, pokazuje najnoviji izveštaj Ujedinjenih nacija o najsrećnijim zemljama na svetu.
Prema tom izveštaju, koji obuhvata 156 zemalja, na dnu liste se nalazi Burundi.
 
Srbija je na toj listi na boljem mestu od Crne Gore koja je 81, Hrvatske koja je 82, Makedonija je 89, BiH je na 93. mestu, a Albanija na 112.
 
Od zemalja iz regiona bolje su pozicionirane Slovenija - na 51. mestu i Mađarska na 69.
 
Godišnji izveštaj UN o sreći objavljuje se svake godine uoči Međunarodnog dana sreće - 20. marta, a pokazatelji na osnovu kojih se meri sreća država su BDP, društvena podrška, očekivano trajanje života u punom zdravlju, društvene slobode, velikodušnost i odsustvo korupcije.
 
U odnosu na prethodnu godinu, Finska je napredovala za pet mesta, a odmah iza nje nalaze se Norveška, Danska, Island, Švajcarska, Holandija, Kanada, Novi Zeland, Švedska i Australija.
 
SAD se nalaze na 18. mestu, što je lošije u odnosu na prošlogodišnji rezultat kada su bile 14.
  • Ljubavnik tvoje zene

    15.03.2018 11:55
    Za srecu je potrebno dvoje.
  • budalaština

    14.03.2018 20:56
    Hrvatska je raj naspram Srbije. Bar tri puta veća prosečna plata (1000€) mnogo niže cene i pogodnosti koje nosi članstvo u EU. Verujem da je i u CG bolje.
  • Комша

    14.03.2018 19:12
    Срби су постали народ кукаваца и депресиваца. Сви други су им криви за њихове проблеме, а нико прстом да мрдне да нешто промени на боље. Константно бирају погрешне људе да их воде, као да воле и уживају у том својеврсном мазохизму и улози жртве.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti