Ovo je čovek koji je dao glas Stivenu Hokingu

Denis H. Klat je američki kompjuterski naučnik koji je Stivenu Hokingu dao njegov veštački glas u zimu 1987. godine - najmanje pet godina ranije pre nego što je ona predstavljena svetu.
Svaki put kada bi Hoking progovorio, mi bismo čuli jedan od preko 300 snimaka glasa dr Klata.
 
Klat je znao da se očekivalo da Hoking neće živeti duže od pet godina, pa je zato u rekordnom roku završio programiranje celog sistema.
 
Poznati naučnik je bio toliko impresioniran da je poslao pozivnicu čoveku koji mu je dao glas, ali čini se da nije bilo suđeno da se taj susret desi jer je Klat umro od raka.
 
Ipak, čak i dok je bio na hemoterapiji, Klat je radio na glasu za Hokinga, pa čak i kada je rak njemu samom oduzeo glas.
 
Tokom godina, tehnologija glasa je menjana i Hokingu je nuđena bolja verzija, čak i jedna koja je modifikovana tako da zvuči kao njegov glas, ali sudeći po određenim pričama, on ih je sve odbijao govoreći: Hvala vam, ali glas mog prijatelja Denisa je MOJ glas".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti