Škotski zamak zatvoren zbog "veoma besnog jazavca"

Škotski dvorac Kregnetan iz 16. veka koji je preživeo ratove, napade i pljačke, zatvoren je nakon 500 godina zbog neočekivanog "napadača" u obliku besnog jazavca.
Kako su saopštili upravnici dvorca, prisiljeni su da zatvore dvorac za posetioce jer su naišli na neočekivanog gosta koji se izgubio u njihovim tunelima i pravi nered.
 
"Ukoliko planirate posetu #CraignethanCastle u narednim danima, obaveštavamo vas da smo zatvorili tunele zbog prisustva vrlo besnog jazavca. Pokušavamo da ga namamimo hranom za mačke i pošaljemo kući", tvitovali su radnici.
 
Pretpostavlja se da je životinja došla iz obližnje šume i izgubila se. Jazavac je napravio veliki nered i iskopao više rupa. Pokušaj namamljivanja hranom za mačke i medom do sada je bio neuspešan.
 
Dvorac je izgrađen 1530. godine i bio utvrđenje tokom Bitke kod Langsajda 1568. i tokom građanskog rata od 1568 do 1573. godine.
  • Vlada

    16.04.2018 12:48
    https://www.youtube.com/watch?v=pzagBTcYsYQ
  • Nenad

    15.04.2018 21:25
    Ko u Monti Pajtonu: https://youtu.be/Nvs5pqf-DMA

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.