VIDEO: Od bicikla napravio mašinu za pranje veša

Britanski student Ričard Hjuit dosetio se praktičnog izuma za pranje veša tokom volontiranja u sirotištu u Burundiju, maloj državi u centralnoj Africi – mašinu za pranje veša na biciklu.
"Jedan od mojih zadataka u sitrotištu bio je da ručno operem 30 tura dečije odeće. Za to je trebalo mnogo vremena i razmišljao sam da mora da postoji jednostavniji način da se to obavi", objasnio je.
 
Na bicikl je zakačio bačvu koji služi kao bubanj veš-mašine. Unutra se doda voda i deterdžent, a bure okreće zadnji točak bicikla. Veš je opran za svega deset minuta bicikliranja.
 
Nakon pranja, veš se suši na isti način, ispira se čistom vodom i potom vozi još deset minuta kako bi se brže osušio.
 
"Palo mi je na pamet da bi bicikl, koji ujedno služi kao mašina za pranje veša, mogao da postane mali biznis. Štedi mnogo vremena, energije i vode, a ljudi na taj način mogu da zarade i nešto novca", objasnio je Hjuit za "Daily Mail".
  • dobrotvorka

    22.04.2018 11:32
    Genijalno!
    Svaka čast.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.