Univerzitet evakuisan zbog trulog voća

Više od 500 studenata i nastavnika evakuisano je sa jednog univerziteta u Melburnu, u Australiji, zbog sumnjivog mirisa za koji se mislilo da je od plina, a ispostavilo se da potiče od gnjilih plodova durijana zaboravljenih u biblioteci Tehnološkog instituta.
Univerzitet evakuisan zbog trulog voća
Foto: Pixabay
Vatrogasci su rekli da se miris širio kroz ventilacioni sistem, preneo je danas BBC.
 
Durijan je tropsko voće prepoznatljivo po snažnom mirisu i ljusci prekrivenoj trnjem. BBC navodi da je ljudima obično potrebno navikavanje na karakterističan miris ovog voća, cenjenog u Jugoistočnoj Aziji.
 
Časopis Instituta Smitsonijan je miris ovog voća opisao kao "sličan terpentinu i luku, uz dodatak mirisa sportskih čarapa".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.