Ulica Tviter, Instagram avenija, Gugl sokače i Selfi prolaz zbunjuju ljude

Lažni nazivi ulica kao što su Fejsbukov prolaz i Snapčetov ćorsokak zbunjuju ljude u Oksfordu.
Table sa imenima ulica nazvanih po društvenim mrežama delo su istog misterioznog umetnika koji je postavio znake "Nedođija" i "Gotam siti" u engleskom gradu Dodkotu. 
 
Sada je napravio i postavio 20 znakova na kojima, između ostalog, piše: Ulica Tviter, Instagram avenija, Gugl sokače i Selfi prolaz. Gradske vlasti su najavile da će znake ukloniti jer otežavaju kretanje po gradu.
 
Umetnik koji je postavio table, a koji je želeo da ostane anoniman, kaže za BBC da mu je cilj da ukaže na opštu opsednutost društvenim mrežama. "Mnogo se raspravlja o tome šta je stvarno, a šta nije na društvenim mrežama, i ja samo hoću da to prenesem u stvarni svet", kaže on. 
 
Umetnik smatra da postavka na ulicama Oksforda ni na koji način ne remeti javni red i mir. "Ništa ne uništavam. Ja sam neko ko stvara umetnost i čini je dostupnom svima", kaže on. Gradske vlasti rekle su da znaci otežavaju kretanje, naročito onim građanima koji nemaju pametne telefone. "Podržavamo umetnost i imamo nekoliko zidova u Oksfordu na kojima umetnici mogu da crtaju grafite i apelujemo da nam se jave kako bi iskoristili delove grada predviđene za uličnu umetnost", rekao je portparol gradskih vlasti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.