Sud joj zabranio da peva u svom stanu

Jednoj ženi iz Norviča u Velikoj Britaniji sud je zabranio da peva i svira glasno u svom stanu, nakon što su se komšije požalile policiji da njen glas zvuči kao da neko pokušava da udavi mačku.
Sud joj zabranio da peva u svom stanu
Foto: Pixabay
Komšije tvrde da 48-godišnja Heder Veb teroriše ostale stanare zgrade svojim pevanjem, koje traje već četiri godine.
 
Još 2014. godine komšije su podnele zahtjev lokalnoj zajednici u kojem se navodi da ne mogu da borave u svojim domovima zbog pevanja i sviranja njihove komšinice. Nakon ove prijave komšija Vebova je dobila usmeno upozorenje od policije Norviča, međutim to nju nije zaustavilo da se bavi onim što voli.
 
Nakon propalog pokušaja da se raspevana komšinica upozori, stanari iz zgrade su podneli novu tužbu 2016. godine u kojoj je stajalo da ne mogu da žive u zgradi u kojoj konstatno odzvanjaju krici "mačke koja se davi" po hodnicima.
 
Poslednja prijava je koštala Heder Veb zabrane pjevanja i sviranja u zgradi, međutim pevačica nije želela da odustane od svog sna.
 
Zabrana koja je stupila na snagu podrazumevala je da Heder naredne dve godine ne sme da stvara buku koja može da pokrene alarme ili da stvara zvukove koji mogu da se čuju van njenog apartmana.
 
Vebova tvrdi da se pridržava ove zabrane i da je glasnoću svog pevanja svela na minimum. Ipak u Magistratu komšije su ponovo podnele prijavu da Vebova krši propisanu zabranu, a za to su imali i nekoliko audio-dokaza.
 
Komšija Pol Barford, koji stanuje 40 metara od amaterske operske pevačice, mobilnim telefonom iz svog stana snimio je pevanje svoje komšinice, te taj snimak priložio u Magistratu kao dokaz da Heder Veb krši propisanu zabranu.
 
Komšinica koja živi iznad Heder Veb je istakla da je pokušavala u svom stanu da gleda televiziju i da je stavljala slušalice na uši, ali da je i dalje mogla da čuje pevanje Vebove.
 
"Kada sam prvi put čula, skinula sam slušalice i otišla do prozora da se uverim da taj grozni zvuk dolazi iz njenog stana", rekla je komšinica.
 
Amaterska operska pevačica je nakon ovog poslednjeg incidenta privedena u policijsku stanicu zbog kršenja zabrane koju je propisao Magistrat.
 
Heder Veb tvrdi da se ne seća da je ona pevala u periodu kada su nastali audio-snimci komšija koji su snimali njen glas i koji su taj snimak iskoristili kao dokazni materijal u slučaju protiv nje.
 
Sud je Vebovu proglasio krivom u tri odvojene parnice. Amaterska operska pevačica će morati trajno da odustane od pevanja u stanu i moraće da plati visoku novčanu kaznu. Pored toga sud je istakao da, ukoliko Vebova i dalje bude pevala u svom stanu, biće prinuđeni da je pošalju u zatvor.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva

Pentagon: Nema dokaza o vanzemaljcima

Pentagon je objavio novi izveštaj koji se nadovezuje na objavu iz 2022. da tada novoosnovani Sektor za rešavanje anomalija svih domena (AARO) nije pronašao dokaz koji bi ukazao na vanzemaljce.