FOTO: Škola koristi tehnologiju za prepoznavanje lica da utvrdi koji učenici ne prate nastavu

Jedna škola u Kini je počela da koristi tehnologiju za prepoznavanje lica, čiji je zadatak da prati učenike i otkriva ukoliko ne prate nastavu.
FOTO: Škola koristi tehnologiju za prepoznavanje lica da utvrdi koji učenici ne prate nastavu
Foto: Pixabay
Tri kamere su postavljene iznad table u školi u Hangzhouu u istočnom delu Kine, a sistem može da prepozna sedam različitih facijalnih ekspresija, neutralnu, srećnu, tužnu, razočaranu, ljutitu, uplašenu i iznenađenu i na taj način ustanovi da li su fokusirani na nastavu. Ukoliko to nije slučaj, sistem obaveštava nastavnika. Zasad je sistem prisutan u samo jednoj učionici, ali će ga do leta dobiti i ostale učionice.
 
"Ranije sam bio lenj, spavao sam ili čitao druge knjige za vreme časova koje nisam voleo, ali se sada ne usuđujem to da radim otkako su kamere postavljene u učionici. Osećam se kao da me konstantno gledaju neke misteriozne oči", izjavio je jedan od učenika.
 
Ovaj potez škole je naišao i na kritike, ali direktor veruje da će tehnologija podići obrazovne standarde.
 
"To je isto kao da nastavnici imaju asistente, tako da tehnologija može da poveća kvalitet predavanja i učenja. Neki su rekli da se ovim narušava privatnost učenika, ali kamere samo prate njihove pokrete, a ne snimaju aktivnosti u učionici", kazao je direktor škole.
 
  • Мунгос

    20.05.2018 08:30
    Значи, није само ЕУ следбеник Великог Брата.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.