Hitna prevozila opijatsku biljku umesto bolesnika

Vozač hitne pomoći koji je velikom brzinom i s upaljenom sirenom vozio ulicama grada Tarim u Tanzaniji, nije prevozio bolesnika, već 800 kilograma hata, biljke koja može izazvati euforiju u čoveku.
Hitna prevozila opijatsku biljku umesto bolesnika
Foto: Pixabay
Hat je žbun koji raste u istočnoj Africi i na Arabijskom poluostrvu, a njegovi gorki listovi se moraju dugo žvakati da bi se izazvalo euforično osećanje. Efekti su slični amfetaminima i klasifikovani su kao droga u SAD, Kanadi i većini evropskih zemalja.
 
Konzumiranje hata je legalno u susednoj Keniji, ali je u Tanzaniji zabranjeno. "Vozilo hitne pomoći je zaustavljeno u sredu, s upaljenim sirenama, kao da prevozi bolesnika, međutim u njemu je bilo oko 800 kilograma hata", rekao je jedan zvaničnik Tarima.
 
On je dodao da je od vozača zatraženo da primi bolesnog čoveka, ali je on to odbio, pravdajući se manjkom goriva. Policijsko vozilo je zatim poslato po pacijenta i policajci su primetili kola hitne pomoći koja su kružila i zaustavili ga radi kontrole.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.