Đaci za domaći zadatak dobili da prebroje 100 miliona zrna pirinča

Kina se zalaže za "kreativnije" domaće zadatke, ali pojedini ekstremni primeri izazivaju gnevne reakcije roditelja.
Đaci za domaći zadatak dobili da prebroje 100 miliona zrna pirinča
Foto: Pixabay
Učenici četvrtog razreda osnovne škole u Fošanu dobili su za domaći da izbroje 100 miliona zrna pirinča i da ih donesu u školu. Nastavnik matematike je takođe tražio da roditelji nadgledaju decu tokom rada, jer zrna treba da izbroje "jedno po jedno".
 
Neki roditelji su komentarisali na društvenim mrežama da je za to potrebno najmanje godinu dana, jer godina ima 31 milion sekundi. Osim toga, 100 miliona zrnaca teži 8,3 tone, pa je i taj deo zadatka nemoguće uraditi.
 
 
Nepunih nedelju dana kasnije, od dece u vrtiću u Hangdžouu tražili su da crtaju Mesec 30 dana zaredom. Jedan roditelj se požalio da je smršao četiri kilograma, jer je 30 dana ostajao budan do kasno u noć da bi fotografisao Mesec za svoje dete.
 
Dok škole ističu da nastoje da razviju kreativnost i spretnost kod dece, neki roditelji traže da rasterete ne samo đake, nego i njih same.
  • pakao svrbstan

    13.09.2018 19:39
    Sutra i u Srbiji, samo mi cemo da brojimo firme kupljene za dinar.
  • Laloš

    13.09.2018 11:12
    Pepeljuga na kineski način.
  • pa

    13.09.2018 09:12
    E sad, mislim da u Kini nemaju Google a ove provincije i sela nemaju internet. Nemaju para da idu u grad da bi koristili internet. Kina je ogromna i dosta njih je siromašno a nemaju ni internet. Što se tiče kamiona pirinča i sličnih stvari.. Kinezi drugačije gledaju na profesore,oni su za njih Bogovi. Samim tim, roditelji puno ulažu da udovolje tim učiteljima i nadtavnicima i njima ne pada na pamet da varaju. U tim ruralnim delovima postoji tradicija,verovanje da ako lažeš profesora možeš i da nadrljaš,tako da se tamo ne mulja sa učiteljima kao kod nas.. Još je u tim seoskim,siromašnim područjima sramota da neko slaže. U Srbiji je sasvim normalno lagati,otimati,muljati i krasti od pojedinaca i države. Vidi se da komentar o "snalaženju" i "pameti" potiče od osobe koja se lepo uklopila u srpski mentalitet..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.