Studenti u Ontariju na fakultetu uče kako se uzgaja marihuana

U novoj zgradi na Univerzitetu Niagara College u Kanadi studenti uče kako da uzgajaju marihuanu, proveravaju kvalitet i obavljaju sve poslove proizvodnje.
Studenti u Ontariju na fakultetu uče kako se uzgaja marihuana
Foto: Pixabay
Studenti mogu da upišu smer pod nazivom Commercial Cannabis Production (CCP).
 
Iako marihuanu neće konzumirati dok nastava traje, studenti će učiti kako se uzgaja kanabis i biće obučavani da uspeju u toj grani biznisa.
 
Prva grupa studenata je participirala u lansiranju programa već 5. septembra ove godine u kampusu univerziteta.
 
"Industrija raste i veoma je bitno zapošljavati radnike koji dobro poznaju proizvodnju marihuane", rekao je Džef Rajan, potpredsednik Vlade za rad s deonicama u Canopy Growth Corp. "Ostvarivanjem partnerstva s Univerzitetom Niagara edukovaćemo novu generaciju eksperata i pružiti im dobar početak na veoma kompetitivnom tržištu kroz nova razvijanja i prilike za napredovanje u karijeri."
 
Na prvom upisu je od 300 aplikacija za upis prihvaćeno samo 24. Međutim, važno je naglasiti da je od početka programa CCP dobio internacionalnu pažnju medija i aplikacije iz svih delova države.
  • ajde

    23.09.2018 01:48
    @Biolog - nekada nije lose procitati vest sa razumevanjem, pre nego sto se ismeva deo populacije. Radi se o obuci za komercijalno uzgajanje marihuane, znaci preduzetnistvo - ono sto je kod nas ograniceno na pekaru, kladionicu, ili kafic. Od 17. oktobra, marihuana postaje legalna u Kanadi, pa eto sanse za preduzetnike.
  • Vlada

    19.09.2018 08:47
    @Biolog

    I dalje su u proseku nobelovci u odnosu na one koji prduckaju protiv kanabisa.
  • Biolog

    18.09.2018 20:08
    Jedan je u našoj gimnaziji pokušao da gaji u ormaru, bez ikakvog svetla. Zato razumem potrebu da se korisnici i uzgajivači edukuju, jer prirodno, obično, nisu baš bistri. Nakon dužeg korišćenja da i ne pričamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.