Na Tribini mladih besplatna edukacija u oblasti kulturnog menadžmenta

Na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada u četvrtak 3. avgusta u 18 časova biće predstavljen program "Lab for European Project Making".

Evropska prestonica kulture, projekat EU koji postoji već 33 godine, iziskuje potrebu za angažovanjem menadžera u kulturi sa širokim znanjem o kretanjima na domaćoj i stranoj umetničkoj sceni, o kapacitetima grada, kao i o potrebama publike.

Kako bi se izgradili neophodni ljudski kapaciteti, Fondacija "Novi Sad 2021" zajedno sa partnerima sa projekata "Rijeka 2020" i "Temišvar 2021" pokrenula je projekat "Lab for European Project Making" koji ima za cilj da izgradi veštine neophodne za menadžere koji će obavljati poslove realizacije ovog kompleksnog umetničkog projekta.

Zainteresovani će se na prezentaciji informisati o programu i sličnim iskustvima u gradovima koji su već nosili ovu prestižnu titulu. Projekat će uključiti tri sedmodnevna seminara koji će se baviti različitim temama i omogućiti da odabrani kandidati dobiju fokusirana znanja i neophodne veštine kako bi odgovorili potrebama ovog međunarodnog projekta.

Svaki od seminara uključiće po dva mentora i tri predavača, renomirane stručnjake iz specifičnih oblasti kulture. Prvi trening-seminar planiran je za decembar ove godine u Temišvaru, u Novom Sadu će biti u aprilu naredne, a poslednji u Rijeci u julu 2018. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021