Naredna četiri dana festival klasične muzike u Novom Sadu

U Novom Sadu danas počinje festival klasične muzike i trajaće naredna četiri dana.
Naredna četiri dana festival klasične muzike u Novom Sadu
Foto: Pixabay
"Neklasični festival klasične muzike", kako su ga nazvali organizatori, pokrenut je s ciljem edukacije i promocije mladih muzičara i stvaranja nove publike organizovanjem programa na neuobičajenim mestima u gradu. 
 
Danas, 29. avgusta u saletli u Dunavskom parku, nastupiće pobednici festivala "Dunavska sonata".
 
Glavni koncertni program predviđen je za sredu, 30. avgust u Katoličkoj porti, kada nastupa "Kamerata akademika" iz Novog Sada i 21-godišnja violončelistkinja Irena Josifoska, a na programu su Vivaldi, Hajdn i Grig. "Kamerata akademika" je profesionalni kamerni ansambl, a članove orkestra čine najbolji mladi muzičari - asistenti, docenti i talentovani studenti.
 
Na Tribini mladih Kulturnog centra u četvrtak, 31. avgusta predviđen je koncert Bogdana Bikičkog (klarinet), pobednika takmičenja "Anton Eberst" i Nataše Srdić Jan (klavir), više stručne saradnice na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. 
 
U Beogradskoj ulici, u petak, 1. septembra u okviru Gradić festa nastupiće grupa "Fantastic boys" - Andrej Balaž (violina), Miroslav Ilić (harmonika) i Miloš Veselinović (gitara), a izvodiće se numere: napolitanske kancone, valcer "Dunavski valovi", "Libertango", "Sve dok je tvoja oka" Isidor Bajić, ruski potpuri.
 
Koncerte organizuju Fondacija "Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture" u saradnji s Muzičkom omladinom Novog Sada, a u sklopu nastavka projekta "Za nove mostove", koji je prvi put s velikim uspehom realizovan u julu prošle godine. Program će početi tačno u 20 časova i 21 minut.
  • Nervirach

    29.08.2017 13:09
    A za to vreme najveci patriJoti, rodoljubi i domacini piskaju od srece uz Cecu i turski melos. Sta bi sa klasicnom muzikom u GRAS-ovim autobusima? Jel i to bio projekat za izavlacenje para (mada, i ovo je)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021