Tri dodatna dana kao uvertira u Novosadski džez festival

Tokom 19. Novosadskog džez festivala Fondacija "Novi Sad 2021" i Kulturni centar Novog Sada pripremili su specijalan muzički program koji će predstaviti neke od najistaknutijih novosadskih i inostranih džez muzičara.

Svojevrsnu uvertiru na tri lokacije napraviće novosadski sastavi, dok će 15. novembra u sklopu glavnog programa u Novosadskom pozorištu nastupiti muzičari iz Pečuja, nekadašnje Evropske prestonice kulture (2010), Plovdiva, buduće Evropske prestonice kulture (2019) i Sankt Peltena, austrijskog grada-kandidata za titulu prestonice (2024).

Kao poklon ljubiteljima džeza, Fondacija "Novi Sad 2021 EPK" i Kulturni centar Novog Sada organizuju predfestivalske aktivnosti koje se odnose na sjajne nastupe novosadskih sastava na tri lokacije od 11. do 14. novembra. 

Prve večeri u 21 sat na Petrovaradinskoj tvrđavi u Galeriji I.T.D. nastupiće "Hako trio", 12. novembra u 21 sat na brodu "Cepelin" predstaviće se "Milena Jančurić group", dok će 14. novembra u 21 sat u Gradskoj pivnici binu preuzeti "Čičkovi čvorci".

Početak glavnog programa Novosadskog džez festivala u Novosadskom pozorištu obeležiće gosti iz Evropskih prestonica kulture: "Trio afium" iz Pečuja, "Karageogiev quartet" iz Plovdiva i "Grossmutterchen hatz & klok" iz Sankt Peltena.

Saradnja Fondacije "Novi Sad 2021" i Kulturnog centra Novog Sada ogleda se u edukativno-afirmativnom pristupu, internacionalizaciji i promociji mladih novosadskih muzičara i njihovih kolega iz drugih Evropskih prestonica kulture. Ovo je ujedno i način da se istakne neophodnost i važnost saradnje Fondacije s institucijama kulture i doprinos u podizanju kapaciteta tih institucija kroz programsko osnaživanje i izgrađivanje publike.

Kako je navedeno, ovakav pristup u rešavanju nedostataka na kulturno-umetničkoj sceni Novog Sada jeste pravac u kom Fondacija želi da deluje i u budućnosti. Planovi su usmereni na stvaranje prilika za edukaciju i izgradnju novih mogućnosti za sve, bez obzira da li je reč o organizaciji, logistici, izvođačima i umetnicima ili publici koja uživa.

Novosadski džez festival biće održan od 15. do 18. novembra na dve lokacije u Novosadskom pozorištu i Srpskom narodnom pozorištu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021