Raspisan konkurs za istraživanje razvoja Petrovaradinske tvrđave

U okviru projekta "Slučaj Petrovaradin: upravljanje istorijskim gradskim jezgrima" raspisan je konkurs na koji mogu da se prijave zainteresovani istraživači, grupe istraživača, istraživačke organizacije i instituti, a koji je otvoren do 5. maja.
Raspisan konkurs za istraživanje razvoja Petrovaradinske tvrđave
Foto: 021.rs

Prvi segement projekta nosi naziv "propitivanja", a predstavlja poziv za sprovođenje istraživanja na četiri teme od značaja za razvoj tvrđave i njenog okruženja koja imaju za cilj da unaprede razumevanje trenutnog stanja i ključnih izazova upravljanja i korišćenja kulturnog dobra Petrovaradinska tvrđava.

Istraživanja će se fokusirati na namene, načine korišćenja i korisnike raznolikih prostora tvrđave, strukture upravljanja i interese i potrebe različitih aktera, postojeće interpretacije višeslojnog nasleđa Petrovaradina, te turističku valorizaciju i načine korišćenja tvrđave.

Budžet za sprovođenje svakog od četiri istraživanja je 100.000 dinara bruto.

Projekat podržava Fondacija "Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture" koja je u godini evropskog kulturnog nasleđa prepoznala doprinos koji će ovaj projekat pružiti isticanju i prepoznatljivosti naših istorijskih i kulturnih vrednosti.

Projekat inače realizuju "Evropa Nostra Srbija", fondacija "The Headley Trust", Zavod za zaštitu spomenika kulture i Fakultet za sport i turizam u partnerstvu sa međunarodnim organizacijama "Edinburgh World Heritage", "Europa Nostra" i Globalnom obzervatorijom za istorijske gradske predele pod okriljem UNESCO.

Detaljnije informacije u konkursu mogu se pronaći OVDE.

  • ima li zaštite

    28.04.2018 21:47
    interes na prvom mestu...
    Dok je neki ne uruše neće se smiriti...
  • Jowa

    28.04.2018 18:40
    Šta to znači ,,razvoj Petrovaradinske tvrđave''? Produžiti je, proširiti? Dograditi još tri sprata?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021