Festival harmonike i kamerne muzike do nedelje u Eđšegu

Treći po redu Internacionalni festival harmonike i kamerne muzike "Eufonija" održava se do nedelje 27. maja u Eđšegu, uz podršku Fondacije "Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture".
Festival harmonike i kamerne muzike do nedelje u Eđšegu
Foto: Pixabay

Program festivala je izuzetno bogat, a u subotu 26. maja je koncert pod nazivom "Nova srpska muzika za harmoniku - novi pogledi na nasleđe" u godini evropskog kulturnog nasleđa.

U Eđšegu, novoj kulturnoj stanici projekta Evropska prestonica kulture, nastupiće prošlogodišnji pobednički projekat "Eufonija festa" u kategoriji Kamerne muzike: "Duo Resonance" iz Grčke. Gost koncerta je Matjaž Balažic iz Slovenije.

Koncert u Eđšegu počinje simbolično u 20:21h, a ulaz je slobodan.

"Nova srpska muzika za harmoniku - novi pogledi na nasleđe" je projekat koji se po treći put realizuje na "Eufonija festu". Festival okuplja mlade talentovane akordeoniste, eminentne muzičare i pedagoge, služi unapređivanju klasične umetnosti za harmoniku i doprinosi razvoju položaja umetnika na harmonici na međunarodnom nivou.

Festival obuhvata tri segmenta: takmičarski, edukativni (predavanja eminentnih ljudi iz sveta klasične umetnosti) i kulturni (večernji koncerti).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021