Slavna pijanistkinja Momo Kodama otvara Piano city

Japanska pijanistkinja Momo Kodama nastupiće danas, 7. septembra, u okviru Piano city festivala.
Slavna pijanistkinja Momo Kodama otvara Piano city
Foto: 021.rs
Pijanistkinja blistave internacionalne karijere otvoriće festival koncertom u novosadskoj Sinagogi u 20 časova.
 
"BBC Music Magazin" ju je opisao kao umetnicu kojoj muzika teče kroz vene, dok njen, prema rečima "American  Record Guide", kristalno čist zvuk čini program hipnotišućim. 
 
Njen repertoar se proteže od klasičnih i romantičnih perioda do savremenog stvaralaštva. Ima iza sebe dva albuma snimljena za prestižnu izdavačku kuću ECM, a dolazi u Novi Sad sa podijuma najprestižnijih svetskih festivala klasične muzike kao što su Verbier, Marlboro, Tivoli i drugih.
 
Koncert je posvećen obeležavanju sto godina od smrti kompozitora Kloda Debisija.
 
Narednog dana, publika će se upoznati i sa tvorcem Piano city koncepta koji dolazi iz Berlina, Andreasom Kernom. Čovek koji je klasičnu muziku predstavio na najatraktivnije načine održaće koncert 8. septembra od 19 časova u KC Lab.
 
Kaleidoskop kulture u saradnji sa festivalom Piano city Novi Sad od 7. do 9. septembra, okupiće 120  učesnika iz 10 zemalja. Pijanisti svih uzrasta – od učenika muzičkih škola, studenata, amatera entuzijasta do umetnika sa internacionalnom koncertnom karijerom, održaće više od 70 koncerata klasične, džez, savremene i popularne muzike.
 
Kaleidoskop će predstaviti i izložbu "Saputnici" koja će biti otvorena u petak, 7. septembra, u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine. Umetnici će raditi u tehnici stensila, velike formate portreta životinja kao glavne teme u konceptu izložbe koja se bavi njihovom važnom ulogom u istoriji čovečanstva i potencijalnom doprinosu razvoja humanizma u budućnosti.
 
U subotu, 8. septembra, svoja vrata otvoriće dvorac Eđšeg a sve u cilju otvaranja prostora u kojem sugrađani mogu da stvaraju. "Eđšeg otvara vrata" naziv je manifestacije kojom će u okviru jednog dana biti prikazano mnoštvo programa kao što su žongčlerske i botaničke radionice za decu, turniri u basketu 3 na 3, takmičenje u brejkdensu i iscrtavanje murala i grafita, radionica tango plesa, kao i nastup pop hora "Radio" i džez trija Đorđa Obradovića.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021