Eđšeg otvara vrata, zakoračite u dvoranu raznolikosti

Nakon Karavana, a u okviru Kaleidoskopa, danas, 8. septembra, svoja vrata otvoriće dvorac Eđšeg, kako bi se predstavio još jedan prostor u kojem građani mogu da stvaraju.
Eđšeg otvara vrata, zakoračite u dvoranu raznolikosti
Foto: 021.rs
"Eđšeg otvara vrata" naziv je manifestacije kojom će u okviru jednog dana biti prikazano mnoštvo programa koje će ovaj dvorac pružiti Novosađanima u narednom periodu.
 
Pored samog objekta za programe, koristitiće se i ostali prostori koji čine celinu i lepotu ovog prostora. Tako će u bašti Eđšega od 16 časova biti održana žonglerska radionica za decu i radionica aranžiranja cveća, da bi se zabava nastavila u dvorani, uz javni čas valcera.
 
Ovu manifestaciju će od 17:30h upotpuniti takmičenje u brakedance-u, kada će plesne akrobacije izvoditi najbolji hip-hoperi Novog Sada, a urbanu atmosferu pojačaće muralisti i grafiteri koji će oslikati nekoliko zidova i tribinske stepenice košarkaškog terena pored Eđšega. Istovremeno u svečanoj dvorani biće upriličen otvoreni čas i radionica tango plesa, kada će svi zainteresovani moći da se oprobaju i nauče nešto više o ovom plesu.
 
Večernji program koji počinje u 20 časova obeležiće novosadski pop hor "Radio" i džez trio Đorđa Obradovića, kojim će se zatvoriti ova manifestacija i simbolički otvoriti vrata Eđšega.  
 
U narednom periodu Novosađane očekuju brojni programi u ovom novom mestu kulture kao što su veče šansona sa Loranom Prokopićem, strip i ilustracija, opera za decu, javni časovi različitih plesova, slikanje po kamenu, brojne radionice i izložbe, predstave kao i projekcije filmova u okvoru Kvart film festa.
 
U sklopu predstavljanja kulturnih stanica i programa uključivanja građana, Fondacija Novi Sad 2021 ovom prilikom omogućava sugrađanima da aktivno učestvuju u stvaranju i kreiranju novih prostora u Novom Sadu.
  • Zivan

    08.09.2018 09:01
    Neće biti lako osmišljavati sadržaj za ovaj zanimljiv ali pomalo skrajnut kutak!
  • VladaN

    07.09.2018 20:51
    lepo. Konacno...
    ...da oživi jedan od retkih preostalih novosadskim prostora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021