Muzički spektakl kod Banovine, Novosađani uživali u delima klasike na otvorenom

Višeminutnim aplauzom i ovacijama nekoliko hiljada Novosađana nagradilo je Vojvođanski simfonijski orkestar i soliste koji su večeras nastupili u okviru koncerta pod nazivom "Korzo" koji je održan na otvorenom kod Banovine.
Muzički spektakl kod Banovine, Novosađani uživali u delima klasike na otvorenom
Foto: 021.rs

Simfoničari su se odužili publici i odsvirali tri kompozicije na bis čime je zaokruženo veče održano povodom obeležavanja 40 godina od osnivanja Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih "Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović - Kalin".

Vojvođanski simfoničari pod dirigentskom palicom Aleksandra Kojića svirali su dela Bizea, Mocarta, Pučinija, Rosinija, Verdija, Šostakoviča, Čajkovskog, Hačaturijana, Kalmana, Bernštajna, Markeza i Gunoa, kao solistkinje nastupile su Danijela Jovanović, Emilija Minić, Dragana Radaković i Radoslava Vorgić Žuržovan, dok su solisti bili Nikola David, Vasa Stajkić i Dejan Heraković. 

Novosadska publika popunila je večeras ceo prostor od raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina sa Ulicom Žarka Zrenjanina pa sve do bine koja se nalazila na drugom kraju Banovine, a za sat i po vremena mogla je da čuje sveukupno 16 dela klasične muzike koja su bila na repertoaru i potom u dodatnih petnaestak minuta programa.

- Ovo ne može svaki grad, samo onaj u kome vlada uverenje da je kultura način života. Novi Sad to sve više živi - rekao je direktor Fondacije "Novi Sad 2021" Nemanja Milenković koja je organizator ovog nesvakidašnjeg spektakla koji je počeo u simboličnih 20:21h.

Koncert pod nazivom "Korzo" realizovan je u okviru platforme "Kaleidoskop kulture" koja podrazumeva još nekoliko kulturnih i kreativnih sadržaja do kraja septembra.

  • NIA

    17.09.2018 18:46
    Predivno! Drugi put na trgu ili u parku. Ima toliko mesta.
  • Nina

    17.09.2018 14:44
    Balans
    Uzivali smo uz predivne kompozicije, okruzeni ljudima I decom oko nas uz casu sampanjca.
    Predivno vece!
  • Lili

    16.09.2018 14:06
    Bilo je jako lepo, i ja sam iznenadjena koliko je bilo ljudi. Volela bih da imamo više koncerata klasične muzike na otvorenom ali negde gde to neće uticati na normalno odvijanje života u gradu ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021