Kaleidoskop kulture se zatvara performansima i koncertima kod Češkog magacina

Zatvaranje Kaleidoskopa kulture u Novom Sadu biće održano u subotu 29. septembra, simbolično u 20:21 čas, ispred tzv. Češkog magacina (kod Studentskih domova A i B).

Kada sat otkuca 20:21 mladi umetnici će održati multumedijalni performans kroz različite umetničke forme, uz svetlosni spektakl i nastup poznate pop pevačice Lena Kovačević.

Sem nje nastupiće i novosadska umetnička grupa "Alice in WonderBand". Tehnikom korišćenja tela kao instrumenta, Marko Dinjaški i Ana Vrbaški će se kroz svoj performans predstaviti publici kako glasom tako i scenskim pokretom koji je jedinstven kod nas.

Novosađani koji budu posetili zatvaranje uživaće i u nastupu gudačkog kvarteta orkestra "Kamerata Akademika" koji će izvoditi kompoziciju "Pannonia Boundless" Aleksandre Vrebalov. Šest minuta virtuoznosti koja se bazira na motivima romske muzike, izvešće Erne Švan (violina), Ana Klem Aksentijević (viola), Vladimir Ćuković (violina) i Marko Miletić (violončelo).

Za ljubitelje "tvrđeg" zvuka, Altrfank će puštati elektronsku muziku u trajanju od šest minuta koja će biti fokusirana na ples.

Kaleidoskop kulture je jedinstveni projekat Fondacije Novi Sad 2021 u kojem se u prethodnih pet nedelja Novosađanima predstavilo više od 1.000 stranih i domaćih umetnika i to na više od 80 lokacija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021