Nastavljaju se radovi na obnovi Kineske četvrti

Izgradnja komunalne infrastrukture i uređenje svih saobraćajnih površina na Bulevaru Despota Stefana između "Kineske četvrti" i studentskih domova počinje polovinom oktobra.

Planirano je da od raskrsnice sa Šekspirovom ulicom do Mosta slobode, i kolski prilazi i kolovoz u zoni obližnjeg studentskog doma budu obnovljeni i prošireni. Biće takođe, izgrađeni trotoari, biciklističke staze i parking mesta.

Pored saobraćajne, biće obnovljeni električni vodovi i izgrađene nove trafostanice, uveden vrelovod i omogućeno grejanje i izvedeni optički kablovi. Cela lokacija dobiće i javnu rasvetu, biće ozelenjena i popločana. Svim radovima prethodiće izgradnja nove vodovodne i kanalizacione mreže.

Na delu stovarišta "Mostogradnje" naći će se mesto i za novu zelenu površinu sa parkingom za posetioce budućeg Kreativnog polisa. Pored komunalne infrastrukture, Grad Novi Sad je pri kraju priprema za obnovu i nadogradnju objekta namenjenog za Kulturnu stanicu "Opens", čija realizacija treba da započne do kraja godine.

Kako je saopšteno, intenzivno se radi na završetku projekata obnove najvećeg objekta na Bulevaru despota Stefana, čija se realizacija očekuje početkom sledeće godine. Grad Novi Sad će u narednom periodu započeti i proces projektovanja obnove svih drugih postojećih objekata u Kineskoj četvrti, a koji će se realizovati u narednim godinama.  

Do sada su uklonjeni nelegalni, nebezbedni i nehigijenski objekti. Za dosadašnje zakupce, a na inicijativu Fondacije "Novi Sad 2021", obezbeđene su privremene ili trajne lokacije za njihov dalјi nesmetani rad.  Takođe, malobrojnim umetnicima posvećena je posebna pažnja, pa se njima maksimalno izašlo u susret.

Tačan početak radova na uvođenju komunalne infrastrukture u budućem novosadskom kreativnom polisu biće objavljen 12. oktobra u novootvorenim prostorijama Fondacije "Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture" na Trgu slobode.

  • đoni

    09.10.2018 10:26
    Cinema City?!
    Da li neko zna da li će ove godine uopšte biti održan festival Cinema City? Ima li nade?!
  • Žao

    09.10.2018 10:13
    mi
    Žao mi je kulture i umetnosti u Novom sadu. Mislim da su fontana i beli golubovi najvažnija u okviru projekta kineska četvrt.
  • Ja

    09.10.2018 10:12
    Ns
    Kada će se neko setiti da pogleda Adice i infrastrukturu tamo? Naravno da svuda treba ulagati, ipak neki delovi grada se totalno zapostavljaju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021