Vraniću smanjena kazna zatvora za udes kod Merkatora

Despot Vranić osuđen je na sedam godina zatvora na ponovljenom suđenju za saobraćajnu nesreću kod Merkatora u kojoj je poginulo troje mladih.

Vraniću je ukinuta prvobitna presuda po kojoj je bio osuđen na osam godina zatvora.

Sud mu je izrekao i zabranu upravljanja vozilom u trajanju od 4 godine, a počinje da važi po odsluženju kazne. Ukinut mu je i pritvor u kojem je bio od hapšenja pa će do odlaska u zatvor biti u kućnom pritvoru sa zabranom kretanja.
 
Podsetimo, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 8. juna 2014. godine oko dva sata posle ponoći, poginuli su dvadesetogodišnje Vladica Matović i Milica Ležimirac i njihov vršnjak Aleksandar Marić. Nastradali su bili u golfu 5 koji je, po svoj prilici, prošao kroz crveno svetlo krećući se Bulevarom cara Lazara, od Keja ka Limanskoj pijaci, dok je audi A 8 kojim je upravljao Vranić išao Bulevarom oslobođenja, sa Mosta slobode ka železničkoj stanici.
 
U obrazlaganju prvostepene presude predsednik veća sudija Vidoje Mitrić ocenio je da je utvrđeno da je okrivljeni Vranić išao brzinom makar tri puta većom od dozvoljene, odnosno, po nalazu veštaka, minimalno 177 kilometara na sat, i da je imao 1,46 promil alkohola u organizmu, što je uticalo na smanjenu sposobnost reagovanja u vožnji.

Autor: 021.rs

  • @G

    15.04.2016 15:28
    Ja nisam dr a kako se vi potpisujete? sa jednim slovom? Iz vaseg, kako vi kazete, izvitoperenog pogleda na svet zakljucujem da se samo na prste ruke broje ljudi koji su dodali gas kad vide promenu na semaforu, bez obzira sto je to protiv zakona ili nije . Onda zakljucujem da ja i neki jos? ne znam koji-branimo siledzije poput Vranica, sto je stvarno vrlo zanimljivo. Stvarno ceo zivot posvetih branjenju takvih budala.
    Onda sam saznao da sam bez dokaza dokazivao da je drugom pravcu bilo crveno, nisam nista dokazivao, samo sam logicki zakljucio iz onoga sto mi je poznato.
    Ne znam za "presudu koja je objavljena u medijima gde je jasno naznačeno da nije poznato niti dokazano stanje semafora iz suprotnog pravca kojim su se kretali poginuli"...? ako je to tako onda je nase sudstvo-nula, nije poznato, nije dokazano-sta je sledece? gledanje u kristalnu kuglu?
    Ilustracija sa vatrenim oruzjem ne ide uz ovu pricu, niti je "mnogo njih ostalo nekažnjeno za takva ubistva" al ajde to je vas nacin razmisljanja.
  • @komedija33

    15.04.2016 11:35
    Niko ovde ne brani despota niti volim takve njuske kao on. Samo se svaki put pitam, kad imam uslovno skretanje, koliko budala ce da mi istrci sa pesackog na crveno. Svako ko je vise od dva puta seo za volan zna kakva je to igra zivaca. Imamo totalnu nekulturu saobracaja gde biciklisti jurcaju trotoarima, pesaci idu van pesackog i na crveno a vozaci auta, taksija, autobusa su poseban uzas.
  • @Semafor

    15.04.2016 11:15
    Nemam sta da pitam nadlezne, pitao sam vas jer ste vi ostavili komentar koji se bazira na pretpostavkama i puno nejasnoca a ja sam samo napisao sta mislim. Vrtite se oko semafora i nekih snimaka kao da ni zive duse tamo nije bilo posle nesrece. Ako neko treba da odgovara za neispravan semafor, nek odgovara, jer je onda taj najvise kriv a ako se zataskava, onda je to posebna prica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika