Devojčicu udario auto na pešačkom prelazu na Limanu IV

Dvanaestogodišnja devojčica zadobila je prelom nadlaktice kada ju je na pešačkom prelazu oko 12.30 časova udario automobil marke "golf".
Nezgoda se dogodila na Bulevaru cara Lazara ispred broj 102, a kako prenosi "Blic", devojčici je povreda sanirana na licu mesta.
 
Ona je potom prebačena u Dečiju bolnicu i ubrzo će biti puštena na kućno lečenje.
 
Za sada nije poznato kako je došlo do udesa.
 
Autor: Blic
  • ns ja

    04.05.2016 15:04
    za Zoran
    Zorane, nije to nekultura, to je kršenje saobraćajnih propisa!!!
    Dakle, ako se neko zaustavi da bi propustio pešaka na pešačkom prelazu, niti jedan vozač u paralelnim trakama NE SME da prođe, mora da se zaustavi i on (i ukoliko je hteo da ne propusti pešaka - što nije kažnjivo, ali je stočarski, ovog puta je upravo počinio i opasan saobraćajni prekršaj!)
    Ali policija nam je prezauzeta duvanjem u prazan dreger i drkanjem za pojaseve i prekoračenje brzine za 2-5km/h (za brzine veće od 140km/h u sred grada ne prave problem!)
  • ns ja

    04.05.2016 14:57
    za Rusofil_IQ0
    Ne znam da li ste rusofil kao što se nazivate, ali IQ vam je zaista ravan 0, nemam reči...
  • NS_BOB

    04.05.2016 13:25
    Odrastao sam na uglu nekadašnje Koruške ulice i Bulevara AVNOJ-a, današnjih Kola srpskih sestara i Bulevara cara Lazara, u blizini ovog pešačkog prelaza. On je oduvek bio problematičan, čak i dok bulevar na tom delu nije imao odvojene kolovozne trake, i dosta pre tih dođoša a i tatinih sinova u džipovima. Čak i u ta vremena su se ovde, par puta godišnje dešavale nesreće - ponekad i sa smrtnim ishodom.
    Naravno danas je situacija dosta gora, a krivice ima na svim stranama.
    Krivi su kako vozači tako i pešaci - jer ZOBS propisuje ponašanje i jednih i drugih, a i jedni i drugi ga podjednako krše. Ne pomaže ni to što je ukinuto saobraćajno vaspitanje u školama.
    Definitivno su krivi i gradski saobraćajni stručnjaci - jer što-šta bi se moglo uraditi da se umanji ovaj problem: kontejneri i bilbordi nagurani pred pešački, neadekvatna rasveta, žbunje i drveće posađeno na pešačko ostrvo na samom prelazu, vozila parkirana u traci za skretanje ispred pekare Evropa i uopšte haos sa raskrsnici bulevara cara Lazara i cara Dušana, neusaglašen "zeleni talas" zbog kojeg vozači ovde dodaju gas umesto da usporavaju itd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika