Nastavljena potraga za devojčicom nestalom u Dunavu

Danas je nastavljena potraga za 15-godišnjom K.K. iz veslačkog kluba "Danubius 1885" koja je u subotu prepodne nestala u reci tokom treninga.

Za nestalom devojčicom intenzivno tragaju njene kolege iz Veslačkog kluba, ali i građani koji su se samostalno organizovali i svojim čamcima pretražuju Dunav.

Potraga je obustavljena kasno sinoć zbog mraka.

Tragedija se dogodila tokom treninga u subotu posle 10h. Ona je izašla na vodu sa još dve devojčice iz kluba i u pratnji trenera, veslale su u grupi na ustaljenoj ruti, a incident se dogodio kod usidrenih barži rumunskog broda "Merkur" oko 3,5 kilometra uzvodno od Mosta slobode kada su se razdvojile.

Pretpostavka je da je skifom ili veslom udarila u jednu od barži i da se prevrnula, ali nije isplivala na površinu. Njen čamac pronađen je na obali, dva kilometra nizvodno od mesta nesreće.

Članovi Veslačkog kluba su prvi gliserom krenuli u pretraživanje Dunava. Brzo su došli i ronioci Odreda žandarmerije da pretraže rečno dno, a potraga i dalje traje.

  • MONADA

    18.05.2016 23:53
    ....
    Zna li iko od vas da mi kaze da li je devojcica pronadjena?Na netu nista novo,vec danima.
  • poznavaoc dunava

    12.05.2016 14:04
    ...
    neka se pogleda potopljena barza naspram ulaza u sodros koja je pod vodom i kod koje kad raste dunav se stvaraju matice koje mogu da stvore jake struje i virove...
  • mama

    09.05.2016 22:37
    Tragedija
    Veoma je žalosno što se desilo. Na žalost i klubovi kajaka i veslanja su tražili u više navrata od Grada Novog Sada, koji deli dozvole, da se barže izmeste sa tog područja, kao što je i nekad bilo. Taj deo obale je najposećeniji od strane Novosađana, tu su klubovi, Štrand, Ribarac, Kamenjar. Ali bezuspešno. Da li treba i ovo par puta da se ponovi kao požari po kafićima Novog Sada?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika