Novosadska firma za video-igre koristila više od 280 ilegalnih softvera

Čelnik (34) jedne novosadske firme za pravljenje i prodaju video-igara instalirao je na više od 280 računara ilegalne softvere kompanija Majkrosoft i Autodesk i oštetio ih za 120 miliona dinara.

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala je, uhvativši ga u ovoj krađi autorskih prava, u saradnji sa Poreskom upravom i Višim javnim tužilaštvom u Beogradu podnela krivičnu prijavu protiv njega.

Sumnja se da je on u dužem periodu instalirao na preko 280 računara u firmi nelegalne programe i softvere, bez znanja i ovlašćenja Majkrosofta i Autodeska, čime su Majkrosoftu naneli štetu od 58 miliona, a kompaniji Autodesk štetu od 61.5 miliona dinara.

  • Novosadista

    19.05.2016 09:14
    Sta reci smotani ljudi
    Zato lepo stavis password u biosu,a ako se bas usude da nagovore nekog da upali pc povezes presnji usb panel na opacke i kad ubode flesh za proveru licenci,usb samo pusti tanan dimcic i to ti je to :D
  • What?

    17.05.2016 15:02
    @Drvoriba
    Ako si ukrao BMW tipu koji je isti ukrao legalnom vlasniku, da li si lopov ili ne?
  • Brus Vilis

    16.05.2016 22:54
    @Anno
    "A sto volim vas u inostranstvu sto pametujete nama ovde u Srbiji. Dosta je lakse u inostranstvu iskesirati za legalne alate." Jašta! Pošto nemamo ni upola plate kao na Zapadu mi ćemo da muljamo i ćorišemo kadgod nam se ukaže prilika. A zamisli da čekaš zdravstvene nalaze u laboratoriji koja radi s krekovanim softverima, jer jebi ga, ovo je Srbija, može nam se, a?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika