Novosadski sud odobrio izručenje Gorana Suvare BiH

Novosadski Viši sud doneo je odluku da su ispunjene sve pretpostavke da Bosni i Hercegovini bude izručen odbegli osuđenik Goran Suvara, rekla je portparolka ovog suda Ivana Karapandžić.

Ona kaže da je novosadski sud predmet prosledio Ministarstvu pravde Srbije radi donošenja konačne odluke o izručenju.

Karapandžićeva je navela da je iz BiH, u okviru produženog roka, stigla molba za izručenje Suvare, koji je uhapšen 7. aprila u Novom Sadu, ali da je, u međuvremenu, i Suvara zatražio da bude izručen po pojednostavljenom postupku.

Suvara se od 7. aprila nalazi u ekstradicionom pritvoru na Klisi, nakon što je uhapšen po međunarodnoj Interpolovoj poternici iz Sarajeva.

Goran Suvara je u Republici Srpskoj optužen za pet krivičnih dela, a pravosnažno je osuđen za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Okružni sud u Banjaluci raspisao je međunarodnu i centralnu poternicu za Suvarom 14. maja 2015. godine.

  • brugi

    24.05.2016 12:45
    Kakva namrgodjena njuska....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika