Otac kompozitora ubijenog na Detelinari apeluje da se pronađe ubica

Zoran Vučurović, otac tekstopisca i kompozitora Velibora Vučurovića (31) iz Feketića, ubijenog 27. marta 2010. godine hicem iz vatrenog oružja na Detelinari, još jednom je apelovao na javnost da mu pomogne da se sazna istina.

Prošlo je šest godina od nerasvetljenog ubistva njegovog sina dok je sam šetao Bulevarom Jaše Tomića na Detelinari, nedaleko od Železničke stanice.

Pošto slučaj misterioznog zločina nad njegovim sinom još nije rasvetljen, on kaže da nema pomaka ni u istrazi.

"Očajan sam, i ja, i svi u porodici, ali i mnogi sugrađani. Svedoci smo da se više od mesec i po na naslovnim stranama novina kalkuliše o tome ko bi mogao biti ubica pevačice i kakve opcije razmatra Ministarstvo unutrašnjih poslova o tome, a o likvidaciji mog sina posle tolikih godina nema odgovora. O našoj tragediji nema ni ni toliko pominjanih izvora bliskih istrazi, nagrade za trag do ubice, ali ni pomaka. Neko je objavio da je moj Velibor ubijen slučajno, pa kad znaju kako je ubijen, neka kažu i ko je to učinio", kaže Zoran Vučurović.

Otac ubijeng Velibora smatra da istraga nije urađena kako treba.

"Ubeđen sam u to da uviđaj i istraga nisu dovoljno dobro urađeni, pošto na mestu gde je zatečeno telo nije pronađen kobni metak , ali kad sam ja samoinicijativno došao kasnije s ekipom iz našeg mesta, kopali smo detljano i našli tane. Kasnije su nam rekli da to nije predmet iz ovog zločina, ali pitam se što oni nisu našli taj trag kad su pretraživali mesto događaja?", priča Vučurović za "Dnevnik".

Prva forenzička veštačenja pokazala su da je Vučurović pogođen hicem sa visine, najverovatnije iz neke od okolnih zgrada, međutim, do danas, trag koji bi ukazao na ubicu nije pronađen.

Ceo tekst Dnevnika možete pročitati OVDE.

  • Dragan

    22.05.2016 07:10
    Ta stanica Policije ima zaposlene koji su zavrsili samo kurs na Klisi i verujte ima korektnih zaposlenih ali vecina je dosla iz Bosne i Crne Gore trbuhom za kruhom i bez skole nemogu drugo ni da rade nego da zavrse kurs za Policajce koji zao ne uci da neko bude moralan korektan posten itd.
    Niko od njih nije strucan da profesionalno uradi istragu a vecina ih se samo hvalise ala Rambo
    kako oni sredjuju takve kriminalce i u civilu i u odori Policajca. Zao bas zbog ovakvih Policija dobija na slabog glasu.
    Forenzike zovu iz Beograda jer ovima u NSadu se bas ni ne radi.

    Primer: Kad prijavite da vam je komsija pretio sa pistoljem da ce vas ubiti na stanici Detelinara dezurni policajac vas nagovara da NE dajete prijavu da su oni jadna braca da su bez skole da su zlobni ljubomorni posto vi dobro zaradjujete radite imate univerzitet a da su oni olos nase zajednice. A onda kad mu kazete ime i prezime brace koja izvodi nasilje i pretnje on u zapisnik ne zapise njihovo ime i prezime vec : nepoznate osobe crne visoke male debele zrikaste i trazi od vas da to potpisete.

    Onda sve skupa zataska i ne salje tuziocu u Sud. Jel treba dalji komentar za ovaj ili nas ili moj ili tudji primer? Dobrog advokata i terajte do kraja.

    Ali ima leka i za takve pokvarene policajce na stanici Detelinara. Interna kontrola MUPa Srbije pa prijave Premieru direktno i Stefanovicu. Vec je par njih ostalo bez posla i zamenjen je komandir. NEmojte odustati mi idemo dalje do Ministra Stefanovica i Beta medije.
  • Podbarac

    22.05.2016 01:16
    Sećam se toga
    Ako ne grešim, odmah je bilo jasno da je metak je došao sa visine (ulazna rana na čelu - izlazna na potiljku) pa se prvo sumnjalo na obližnje zgrade, pošto prema očevicima nikoga nije bilo u blizini mladića kada je pogođen... Navodno se čuo prigušen pucanj!? Nije bilo motiva, metak nije nađen pa se samo pretpostavlja da je pištoljski po prirodi povrede, mada je moguće i da je puščani iz veće daljine?
    Sve je upućivalo na nečiji nemar i slučajnost, a naravno niko od onih koji su šenlučili u to vreme ili neko ko je slučajno ispalio metak to veče, nije doneo oružje da se uporedi. Šta reći - možda će nekom nekada da proradi savest i da prizna ili kaže šta zna, ali čisto sumnjam...
  • jo

    22.05.2016 01:03
    Pa kako
    Pa kako da nadju kad su prekoputa pandurske zgrade i onda bi morali nokog od svojih da uhapse što je šenlučio i greškom pogodio nedužnog čoveka

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika