Štićenik Doma u Veterniku najverovatnije stradao od gušenja dimom

Još nije poznat uzrok požara koji se juče popodne dogodio u Domu u Veterniku, a u kojem je stradao štićenik te ustanove S.T. (22) iz Subotice.

U trenutku nesreće on je bio sam u četvorokrevetnoj sobi i najverovatnije se ugušio od dima. Uzrok požara zasada nije poznat, ali se pretpostavlja da je mladić sam zapalio vatru.

Prema rečima direktora Doma Zorana Arbutine, paviljon u kojem se dogodila nesreća služi za smeštaj najfunkcionalnijih štićenika. Cimeri koji sa S. T. dele sobu, u trenutku izbijanja požara bili su na poslovima koje u okviru doma svakodnevno obavljaju.

"Reč je o sobi veličine 16-17 metara kvadratnih, a kako je vatra buknula i šta se sve dešavalo, u ovom trenutku zaista ne znamo", rekao je Arbutina za "Novosti".

Odmah pošto je požar primećen, radnici Doma su sa opremom kojom su raspolagali počeli da ga gase. U rekordno kratkom roku stiglo je šest vozila sa 15 vatrogasaca. Vatra je brzo lokalizovana i sprečeno je da se proširi na druge prostorije u B paviljonu. Zbog vatre koja se dizala kroz prozor sobe u kojoj je bio S. T, delimično je oštećena i prostorija iznad nje.

U veterničkom Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju stalno je zbrinuto oko 500 štićenika s teritorije cele Srbije.

Oko 150 štićenika B paviljona u sredu po podne je premešteno u druge paviljone, jer je velika količina dima onemogućila normalno funkcionisanje u njemu. U Domu je uvedeno celodnevno dežurstvo svih radnika koji su sa uznemirenim štićenicima proveli celu proteklu noć.

Inače, samo sat vremena pre izbijanja požara, oko 13 časova, zaposleni u Domu su polagali testove iz protivpožarne zaštite.

  • Subotica

    30.06.2016 23:01
    Soka Tibor je iz Subotice ima rodjenu sestru niko nije javio nista ,tek je sad nakon mesec dana javljeno da sta je bilo mesecno dva puta su se culi telefonom a kad se ovo desilo niko nije javio nista
  • cokolada

    09.06.2016 14:12
    da se ne zaboravi
    svi smo citali u novinama da je decak bio zakljucan , da se obracao socijalnim radnicama za pomoc i rekao da ce se ubiti, da je ponaredbi direktora, 2 socijalne radnice, 2 pravnice zakljucan i ostvario pretnju, da su oni koji su samo poslusali naredjenje suspendovani i zbilja vodili i pazili tu nesrecnu decu, a sta je sa onima koji su stvarno krivi i odgovornim i koji su dali naredbu, njih treba tretirati kao neodgovorne i krivicno goniti i zato vas molim ne dozvolite da ovaj mladi , nesrecni momak bude zaboravljen a nevini zrtvovani. Ne zaboravimo.
  • koka koka

    03.06.2016 22:58
    dokle vise
    Ma koji je ovo smrtni slucaj od kada je doticni direktor na celu. a jedan mladzivot je ugasen ali koga briga zna se ko je smesten u takve domove., surovo ali istinito. Neko mora da odgovara za ovo ali avaj nece .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika